Film & bokmanus

Happy Minds Studios intresserar sig för berättelser som handlar om den kreativa, kulturellt eller konstnärligt aktiva, nytänkande, normbrytande människan. Vi vill lyfta berättelser som belyser osedda vrår: liv, idéer och visioner som gömmer sig både i städernas pulserande larm och djupt i skogarnas dunkel. Vi är på jakt efter en svårfångad framtid, efter nya sätt att leva och samexistera både urbant och i glesbygd: vi vill tänja på begrepp och iaktta världen ur oprövade vinklar.

Vi vill att våra verk skall vara religiöst och politiskt obundna, därmed ej åsiktslösa eller oprovocerande. Kan vi tillföra samhällsdebatten något nytt att idissla, så gör vi gärna det. Av naturliga stjäl står vi nära områden som kultur, småföretagande, entreprenörskap, IT/teknik, innovation, miljö och hälsa. Vi tycker om det praktiska, det konkreta och det icke statiska sinnelaget hos våra vänner och bekanta. Vi hoppas att vi är #gamechanging, att vi deltar i sammanhang som för världen, inte bara västvärlden, närmre en globalt fungerande framtid, där både det lilla, det stora, det vilda och det tämjda får plats. Vi vill tro att de flesta frågeställningar mänskligheten kan ställas inför, går att lösa med den kunskap som vi redan besitter som kollektiv, om vi investerar en gnutta tålamod, massor av utbildning och en stor del beslutsamhet och omfördelning av resurser.

Intresserar du dig för något av detta? Hör då gärna av dig till oss med en mycket väl genomlyst idé, eller ett färdigt manus, så dricker vi en kopp kaffe tillsammans, i samma rum eller över skype.

sol (@) happyminds.com